Franska rivieran

Det har varit stiltje i kungahuset så det har inte funnits så mycket att blogga om under sommaren. Nu börjar de dock att komma tillbaka från sina välförtjänta semestrar. Victoria hade exempelvis besökare för att diskutera miljön häromdagen.

De flesta känner till att kungahuset har sitt slott Solliden på Öland. De är där årligen. Ett annat ställe de besöker varje år är Villa Mirage på franska rivieran. Det huset ärvde kungen av prins Bertil. Det har ryktats att kungen försökt att sälja huset, fast detta verkar just vara rykten. I år har nämligen flera från kungafamiljen varit där och njutit av varma bad och god mat.

Franska rivieran har rykte om sig att vara dyrt. Fast det finns billiga resor dit. Visst är det dyrare än Grekland och Turkiet men att det bara är miljonärer som vistas där är helt felt. Det ska inte hymlas med att många rika söker sig dit. Det innebär att det finns mycket lyxshopping och flashiga restauranger. Fast det är en överdrift att allt är dyrt. Efter franska rivieran finns det många affärer och matställen som har helt normala priser.

Rivieran är dessutom en av världens mest natursköna platser. Det är långa sandstränder efter kusten som bjuder in till bad. Det franska köket rankas som världens främsta. Det ställen som erbjuder lugn och ro, och andra platser har ett hektiskt nöjesliv. Franska rivieran består av flera orter och inte enbart Saint Tropez så det passar alla. Inte bara för världens kungligheter och jet set med andra ord.
ggggd

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s